lace up for the workout of your life - sport stockfoto's en -beelden

Laten we beginnen met onze tacklebox. Ten eerste hebben we een dubbelvleugelige vlieghengel. Als ik vlieghengel zeg, bedoel ik wat voor soort hengel het beste is voor jou? Is het de taps toelopende? Misschien wil je een grafiet? Of wil je voor het vissen op zalm een ​​spinhengel? Als je het niet weet, vertellen we het je. De eigenlijke vlieghengel is tegenwoordig meer een richtlijn. Veel vliegvissers gebruiken een vlieghengel die nog nooit is geprobeerd. Het is meestal een stijve staaf gemaakt van glasvezel. Ik heb een aantal vissers gezien die helemaal geen actie op een vlieghengel hadden. De waarheid is dat omhoog gerichte hengels meer vergevingsgezind lijken te zijn. Wat ik daarmee bedoel is dat de hengel iets minder zal buigen onder een krachtige worp, maar je verliest de vliegenlijn niet. Het is de bedoeling dat je het schuim verliest op een omhoog gerichte hengel.

Sommige upSwed hebben vlieghengels ontwikkeld voor gebogen handen. Dit is een categorie hengels die we proberen te ondersteunen. De hengels zijn iets langer, hoewel in sommige gevallen een kortere hengel net zo functioneel kan zijn voor boogschieten en vissen. Ik heb ooit een vriend gehad die bij het loslaten van een vis de vlieghengel liet vallen en er met zijn vingers vandoor ging. Hij had een mooie, lange hengel. Hij was behoorlijk gespierd en had een paar problemen met het landen van de vis. Hij deed dit een paar keer, maar gaf het uiteindelijk op en vond een vriend die ongeveer de helft van zijn eigen maat was. Zijn stok? Niet langer een vlieghengel en ook rond de punt gebogen.

Vervolgens zullen we enkele gewichtsschotten bekijken die momenteel op de markt zijn. Een categorie die je niet zal helpen om verder te werpen, is de superlichte categorie of geeft je betere controle in krappe ruimtes. hier zijn fijnere aanpassingen nodig. Hengels van de superlichte categorie zijn meestal het goedkoopst, en deze hengels kunnen indien nodig meestal in lengte verdubbelen. We raden aan om de beste vlieghengel voor controle te kopen, als dat is wat je zoekt. Stijve hengels doen het goed met kleine tips, in krappe ruimtes, maar controle is de naam van het spel.

De volgende categorie waar we naar zullen kijken, is de categorie vliegenlijnen. Een ding dat je moet onthouden over vliegvissen, is dat gevechten van dichtbij lang duren. Afhankelijk van waar je vist, worden deze pluggen in precies de verkeerde scenario's gebruikt. Op sommige plaatsen zal bas bijvoorbeeld letterlijk een vis verliezen vanwege de manier waarop de eetlust voor bas wordt opgebouwd. Anderen zullen geen probleem hebben om te zinken. Als je zonder veel moeite op bas wilt eten, moet je een lijn gebruiken die door het water glijdt om de hoeveelheid verloren energie te verminderen. De lijn hiervoor is meestal een monofilament gemaakt van nylon. Fluorocarbon is een andere optie en we hebben met beide veel geluk gehad.

Een goede fluit is een goede investering. We raden een 60/40 mix aan die past bij de actie van de gemiddelde hengel. De meeste fluitlijnen kosten ongeveer dezelfde prijs per pond, en in zeer zeldzame gevallen hoeft u zich zorgen te maken dat er knopen breken. Het hebben van iets meer dan 40 lb. testlijn op uw hengel kan echter echt de moeite waard zijn wanneer een grote vis, of een grote mond, achter u sluipt terwijl u opstijgt.

Dus we hebben de categorie vliegenhengels besproken, laten we nu eens kijken naar de categorie vliegenlijnen. Er zijn drie basiscategorieën van Fly Line, er zijn fluorocarbon- en hyperfilamentlijnen, en dan zijn er gecoate lijnen, die allemaal hun voor- en nadelen hebben. Het beste wat u voor uzelf kunt doen, is een lijn kiezen die aan uw behoeften voldoet. Aan de andere kant kunnen sommige lijnen vrij moeilijk zijn om te leren binden.

De beste optie is om een ​​ervaren vlieger te worden. Als dat zo is, ben je goed op weg om een ​​van de geavanceerde hengels te bezitten.

Als alles is gezegd en gedaan, komt het er echt op aan waar u zich het prettigst bij voelt. Kies een hengel die bij je past en je vaart op weg naar een geweldige tijd vliegvissen.

Categories: My Blog